_36A8962

Monitaitolinja

Harrastuksesta ammatti

Kittilän lukion ja Levi - Instituutin hiihdonopettajalinjalle otetaan vuosittain enintään 12 oppilasta. .

Monitaitolinjalla opetellaan koulun ohella monipuolisesti eri hiihtolajien taitoja:

• Alppihiihto
  • Lumilautailu
  • Telemark
  • Maastohiihto

Kolmen vuoden koulutuksen tavoitteena on, että oppilailla on perustaidot ja – tiedot eri lajien taidoista ja opetuksesta, sekä suorittaa kaksi SHORY:n (suomen hiihdonopettajat ry) kurssia hyväksytysti läpi; alppihiihdon ohjaajakurssi, sekä lumilautailun ohjaajakurssi. Nämä kurssit käytyään oppilas on pätevä toimimaan hiihdonopettajan ammatissa kahdessa eri lajissa. Lisäksi on mahdollisuus suorittaa maastohiihto-, sekä telemark moduulit omakustanteisina.

Harjoitukset talvikaudella on kolme kertaan viikossa (1,5 h/harjoitus), joko kaikki arkena koulupäivien jälkeen tai yksi harjoitus arkena ja kaksi lauantaina( 2 x 1,5h). Monitaitolinjan opetuksesta vastaa Levin hiihtokoulu. Lisäksi mahdollisuus osallistua yhteisiin fysiikkaharjoituksiin/ -aktiviteetteihin keskimäärin 2 kertaa viikossa läpi vuoden.

Valintakriteerit

• yläasteen päättötodistuksen keskiarvo 7,5
  • laskettelun tai lumilautailun perustaidot

Opiskelu

Alppikoulussa suoritetaan 15 lukion valinnaista kurssia ja Levi - instituutissa ammatilliset tutkinnonosat sovitaan opiskelijan kanssa laadittavassa henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa

Koulukustannukset

Lukuvuosimaksu monitaitolinjalla 1200 euroa (2016-2017 alkaen) sisältäen:

• Opetus (Levin hiihtokoulu)
  • Kuljetukset harjoituksiin (Kittilä – Levi- Kittilä)
  • hissilippu (Levin kausikortti)
  • laskettelu-, telemark-, lumilauta- ja maastohiihtovälineiden vuokra opetuksen aikana
  • Alppihiihdon ohjaajakurssi
  • Lumilautailun ohjaajakurssi
  • Ensiapu 1 ja 2

Asuminen

Alppikoulun oppilailla on mahdollisuus asua lukion vieressä sijaitsevassa asuintalossa, mutta varsinaista asuntolaa ei lukio opiskelijoille tällä hetkellä ole tarjota. Vuokrakustannukset vahvistetaan vuosittain.

Levi-Instituutilla on tarjota opiskelijoilleen ilmainen asuntola, joka sijaitsee oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä.

Leirikustannukset

Mahdolliset erilliset matkat ja leirit Kittilä-Levi -alueen ulkopuolella oppilaat maksavat itse

Alppikoulun hiihdonopettajalinjalle haetaan erillisellä lomakkeella 3.3.2017 mennessä. Päätös alppikouluun valinnasta tehdään 10.3.2016 mennessä ja tullaan ilmoittamaan henkilökohtaisesti hakijalle.

Hyväksytyn valinnan jälkeen hakija voi hakea Kittilän lukioon ja Lapin Matkailuopiston Levi-Instituutin ammatillisiin opintoihin opintopolku.fi -sivuston kautta kevään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa 21.2. – 14.3.2016.

Lataa lomakkeet »

Huippu-urheilulinjaa